Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g480g427kcal33.6g67.2g1.9g24.5g
Paprika, punainen120g31kcal1.1g5.5g0.5g2.4g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Auringonkukkaöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g14g31kcal2g3.1g1.2g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)105g21kcal0.6g3.7g0.3g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g51g139kcal8.4g0.4g11.7g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%60g96kcal1.6g1.6g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3090g1825kcal98.4g174.6g79.8g57.2g
Valittu annoskoko1545g912kcal49.2g87.3g39.9g28.6g
Annoskoko puolitettuna772g456kcal24.6g43.7g20g14.3g
Arvot/100g100g59kcal3.2g5.7g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331097