Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g898g216kcal16.2g26.9g4.5g17.1g
Sipuli 299g91kcal3.7g14.4g0.6g5.1g
Voi, 1 tl, 5 g45g328kcal0.4g0.4g35.9g0g
Valkosipuli 30g32kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g225g471kcal51.6g0g29.2g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)52g82kcal1.4g1.4g7.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3096g2440kcal151.4g96g156.2g45.6g
Valittu annoskoko1548g1220kcal75.7g48g78.1g22.8g
Annoskoko puolitettuna774g610kcal37.9g24g39.1g11.4g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573