Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 36g146kcal0g35.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl150g509kcal3g4.5g52.4g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g195g1088kcal16.3g107g66.2g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g794g1111kcal27.8g166.6g35.7g1.6g
Mansikka,pakaste Rainbow374g131kcal1.9g26.2g1.9g7.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3096g5969kcal98g680.4g312.4g17.4g
Valittu annoskoko1548g2985kcal49g340.2g156.2g8.7g
Annoskoko puolitettuna774g1492kcal24.5g170.1g78.1g4.4g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100