Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 420g1442kcal42.8g294.2g5g14.7g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 180g1276kcal1.3g0.7g143.7g0g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.4g0g0.1g
Sokeri108g438kcal0g107.6g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 431g129kcal12.4g15.5g0.4g0g
Puolukka 180g70kcal0.8g12.2g0.9g4.7g
Raparperi 144g48kcal1g7.9g0.1g2g
Vesi72g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3096g6855kcal118g887g300.2g43g
Valittu annoskoko1548g3428kcal59g443.5g150.1g21.5g
Annoskoko puolitettuna774g1714kcal29.5g221.8g75.1g10.8g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.6g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068