Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 150g42kcal2.7g4.3g0.7g2.8g
Herkkusieni 100g16kcal2.1g0.3g0.3g1.5g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Kiinankaali raaka 100g150g27kcal2.4g3.4g0.4g3.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g13g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Fenkoli, tuore , annos 100g30g5.1kcal0.3g0.5g0.1g0.7g
Porkkana 80g26kcal0.5g4.4g0.2g2g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.7g34kcal0g0g3.7g0g
Paprika, punainen30g7.7kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 25g6kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g25g28kcal2g5g0g1.3g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g50g115kcal3.2g24.3g0.6g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3097g1076kcal32.6g100.8g56g34g
Valittu annoskoko1549g538kcal16.3g50.4g28g17g
Annoskoko puolitettuna774g269kcal8.2g25.2g14g8.5g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416