Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g79g252kcal7.8g49.9g2.4g6.1g
Pellavansiemen kokonainen 7.3g37kcal1.4g0.1g3.1g1.9g
Cashewpähkinä 10g58kcal2g1.9g4.7g0.4g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g1.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)45g14kcal1.5g2g0g0g
Puolukkahillo 13g18kcal0g4.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana311g757kcal25.4g116.2g20.4g17g
Valittu annoskoko155g379kcal12.7g58.1g10.2g8.5g
Annoskoko puolitettuna78g189kcal6.4g29.1g5.1g4.3g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.6g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141