Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 10g3.8kcal0.1g0.7g0g0.3g
Kaali, paistettu 6.9g5.6kcal0.1g0.3g0.4g0.2g
Sipuli, paistettu 3.1g3.2kcal0g0.2g0.3g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Kevyt Herkkulenkki, Atria13g16kcal1.5g0.1g1.1g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 44g24kcal0.7g5.7g0.1g0.4g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g1.9g7.4kcal0.1g0.4g0.6g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1.3g9kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana311g141kcal5.2g15.2g7g2g
Valittu annoskoko156g71kcal2.6g7.6g3.5g1g
Annoskoko puolitettuna78g35kcal1.3g3.8g1.8g0.5g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777