Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 58g24kcal0.6g2.4g0.5g2.2g
Valkoviini kuiva 36g25kcal0.1g0.2g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl15g18kcal0g2.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 22g89kcal0g21.8g0g0g
Liivate 2.9g10kcal2.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana311g332kcal6.4g54.6g1g4.4g
Valittu annoskoko156g166kcal3.2g27.3g0.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna78g83kcal1.6g13.7g0.3g1.1g
Arvot/100g100g107kcal2.1g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370