Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g11g80kcal0.1g0.1g8.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g9.9g0.2g0.5g
Sokeri 1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.2g1.4kcal0.1g0g0.5g0g
Vesi3.3g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g22g74kcal0.4g0.7g7.7g0g
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.5kcal0.2g1.5g0g0.1g
Sokeri 3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Raparperi 75g25kcal0.5g4.1g0.1g1g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.3g7.7kcal0g1.9g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g2.7g16kcal0.6g0.3g1.4g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana311g661kcal8.2g67g38.4g3.8g
Valittu annoskoko156g330kcal4.1g33.5g19.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna78g165kcal2.1g16.8g9.6g1g
Arvot/100g100g212kcal2.6g21.5g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431