Omppupiirakka

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Anskunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)12g46kcal1.7g6.8g1g1.4g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 7g29kcal0g7g0g0g
Voi 8.8g64kcal0.1g0g7.1g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 70g31kcal0.1g6.6g0.1g1.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Sokeri 4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)12g46kcal1.7g6.8g1g1.4g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g841kcal12.6g82.6g49.4g9.2g
Valittu annoskoko156g420kcal6.3g41.3g24.7g4.6g
Annoskoko puolitettuna78g210kcal3.2g20.7g12.4g2.3g
Arvot/100g100g270kcal4g26.5g15.8g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=76918