Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli 16g4.7kcal0.2g0.7g0g0.3g
Rajah Mild Curry Paste (10g)2.5g3.6kcal0.1g0.2g0.3g0g
Tomaattimurska 50g15kcal0.3g2.7g0.1g1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Linssi, vihreä, go green7.5g25kcal2.2g4.3g0.1g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g10g29kcal2.2g4.4g0.2g1.6g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g175kcal10.2g25.2g3.2g10.4g
Valittu annoskoko156g88kcal5.1g12.6g1.6g5.2g
Annoskoko puolitettuna78g44kcal2.6g6.3g0.8g2.6g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=292740