Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)266g933kcal37.3g149.2g18.4g29.3g
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g90.9g1.6g4.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 37g111kcal3.2g20.3g0.7g5.1g
Flora margariini 60, annos 10g67g360kcal0.1g0.2g40g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 133g40kcal3.8g4.8g0.1g0g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu80g101kcal8.8g0.2g7.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.7g21kcal0.7g4g0.5g1.9g
Fariinisokeri133g541kcal0g133.1g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)266g173kcal8.5g12.8g9.3g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g80g114kcal10g0.2g8.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g67g193kcal0.8g37.3g0g26.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g43kcal0g10.6g0g0g
Raparperi 266g90kcal1.8g14.7g0.3g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3104g6359kcal177.4g963.6g172.6g142.2g
Valittu annoskoko1552g3180kcal88.7g481.8g86.3g71.1g
Annoskoko puolitettuna776g1590kcal44.4g240.9g43.2g35.6g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219