Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 200g1418kcal1.5g0.8g159.7g0g
Sokeri 283g1148kcal0g282.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu362g456kcal39.8g1.1g32.6g0g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g5g0g0.1g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g532g1863kcal18.6g431.1g5.3g16g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g53kcal0g13.2g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 133g164kcal5.3g5.7g13.4g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 16g59kcal3g1.8g3.5g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3104g10367kcal137.8g1482.2g429g42g
Valittu annoskoko1552g5183kcal68.9g741.1g214.5g21g
Annoskoko puolitettuna776g2592kcal34.5g370.6g107.3g10.5g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822