Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 5155g2399kcal25.8g433g10.3g97.9g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g206g705kcal22.7g149.5g0g0g
Valkoviini kuiva 516g353kcal1.6g3.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl4124g14021kcal82.5g123.7g1443.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g34955kcal265.2g1418.6g2907.2g195.8g
Valittu annoskoko10000g17478kcal132.6g709.3g1453.6g97.9g
Annoskoko puolitettuna5000g8739kcal66.3g354.7g726.8g49g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038