Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g1545g6952kcal118.9g1050.5g247.2g55.6g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)772g2935kcal3.9g50.2g309g0g
Taloussuklaa, Fazer1545g7956kcal60.2g865.1g463.4g81.9g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 1802g3121kcal137g41.5g270.3g0g
Sokeri 875g3553kcal0g874.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1401g1765kcal154.1g4.2g126.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl2060g7003kcal41.2g61.8g720.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g66569kcal1030.6g5895.6g4273.8g275g
Valittu annoskoko10000g33285kcal515.3g2947.8g2136.9g137.5g
Annoskoko puolitettuna5000g16642kcal257.7g1473.9g1068.5g68.8g
Arvot/100g100g333kcal5.2g29.5g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119917