Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 256g1821kcal1.9g1g205.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3077g1015kcal101.5g150.8g0g0g
Hiiva 256g191kcal33.6g2.8g1g17.7g
Suola, annos 3g51g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1026g574kcal87.2g51.3g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5333g18300kcal543.5g3733.3g64g186.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g43804kcal1535.4g7878.4g544.4g408.8g
Valittu annoskoko10000g21902kcal767.7g3939.2g272.2g204.4g
Annoskoko puolitettuna5000g10951kcal383.9g1969.6g136.1g102.2g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567