Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)15g19kcal1.6g0g1.3g0g
Sokeri 25g103kcal0g25.4g0g0g
Rypsiöljy 18g159kcal0g0g17.9g0g
Kesäkurpitsa zucchini 40g7.2kcal0.2g1g0.2g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 36g123kcal3.7g25.1g0.4g1.3g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Rusina 12g35kcal0.3g7.2g0.1g1.2g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g8g48kcal1.9g0.5g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g999kcal15.6g121.2g48.4g5.6g
Valittu annoskoko156g500kcal7.8g60.6g24.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna78g250kcal3.9g30.3g12.1g1.4g
Arvot/100g100g320kcal5g38.8g15.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097