Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha38g63kcal7.2g0g3.8g0g
Sipuli 11g3.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 12g4.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Lehtiselleri 7.1g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska 76g22kcal0.4g4g0.2g1.4g
Punaviini 11g8.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g205kcal15.8g10.8g8g4g
Valittu annoskoko156g102kcal7.9g5.4g4g2g
Annoskoko puolitettuna78g51kcal4g2.7g2g1g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216