Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g2.9g1.6kcal0.1g0.2g0.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.6g1.8kcal0.1g0g0.1g0g
Kukkakaali 57g14kcal1g1.2g0.2g1.3g
Palvikinkku HK 3%10g10kcal1.8g0.1g0.3g0g
Vesi86g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g54kcal6g3g1.4g2.6g
Valittu annoskoko156g27kcal3g1.5g0.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna78g14kcal1.5g0.8g0.4g0.7g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830