Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 15g103kcal0.1g0g11.6g0g
Hunaja 27g91kcal0.1g22.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g87kcal2.6g17.8g0.3g0.9g
Leivinjauhe 2g3.4kcal0.1g0.7g0g0g
Hasselpähkinä 6.4g41kcal0.9g0.2g3.9g1.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 59g21kcal0.1g4.2g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g754kcal13.2g90.4g36.2g6.4g
Valittu annoskoko156g377kcal6.6g45.2g18.1g3.2g
Annoskoko puolitettuna78g188kcal3.3g22.6g9.1g1.6g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623