Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 6.6g25kcal0.8g0g2.5g0g
Maissiöljy 3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Vesi48g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste0.9g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Lanttu 10g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Nauris 5.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli 2.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Maissitärkkelys 2g7kcal0g1.7g0g0g
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 71g131kcal13.5g0g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g407kcal29.4g5.6g29.6g0.6g
Valittu annoskoko156g204kcal14.7g2.8g14.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna78g102kcal7.4g1.4g7.4g0.2g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106750