Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 36g122kcal3.6g24.9g0.4g1.2g
Leivinjauhe 1.5g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g31g37kcal1g1.4g3.1g0g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g39g25kcal4.3g1.6g0.1g0g
Sokeri 16g63kcal0g15.4g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 16g7kcal0.5g0.7g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g572kcal23.2g91.8g11g2.4g
Valittu annoskoko156g286kcal11.6g45.9g5.5g1.2g
Annoskoko puolitettuna78g143kcal5.8g23g2.8g0.6g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908