Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 37g149kcal0g36.7g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.9kcal0g1.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g14g5kcal0.5g0.6g0.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g36g23kcal4g1.5g0.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore3.6g0.9kcal0g0.3g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g33g116kcal4g23.5g0.7g1g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g18g130kcal0.2g0.2g14.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g899kcal20.4g129.6g33g2g
Valittu annoskoko156g449kcal10.2g64.8g16.5g1g
Annoskoko puolitettuna78g225kcal5.1g32.4g8.3g0.5g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329