Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.9g3.2kcal0.4g0.4g0.1g0g
Maito, Kevyt12g5.6kcal0.4g0.6g0.2g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl3.3g11kcal0.5g1.8g0.2g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 27g91kcal2.7g18.6g0.3g0.9g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2g8kcal0g2g0g0g
Nautajauheliha 15%33g67kcal5.9g0g4.9g0g
Sipuli (kuorittu)29g7.7kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Riisi puuroutuva 10g36kcal0.6g7.9g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.2g0.1g1.8g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml10g15kcal0.2g0.3g1.5g0g
Paprikajauhe 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g543kcal26.6g66.4g18.4g4.2g
Valittu annoskoko157g272kcal13.3g33.2g9.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g136kcal6.7g16.6g4.6g1.1g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.2g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420