Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 22g16kcal0.4g3.3g0g0.2g
Porkkana 5.6g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 86g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g1.7g2.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.6g2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Voi 0.6g4.4kcal0g0g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Lohifilee 17g34kcal3.2g0g2.3g0g
Katkarapu 7.8g5.3kcal1.1g0g0.1g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g6g6kcal0.2g1.2g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.6g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g149kcal10.4g11.2g6.4g0.8g
Valittu annoskoko156g75kcal5.2g5.6g3.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna78g37kcal2.6g2.8g1.6g0.2g
Arvot/100g100g48kcal3.3g3.6g2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674