Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 13g16kcal1.4g0g1.2g0g
Sokeri 13g51kcal0g12.7g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g3.7g12kcal0.7g1.5g0.3g0.7g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl19g72kcal2.3g14.3g0.4g0.7g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Neljänviljanhiutale 4.5g15kcal0.5g2.6g0.2g0.5g
Fariinisokeri5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Rypsiöljy 6.7g59kcal0g0g6.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 15g6.8kcal0.4g0.7g0.2g0g
Raparperi 75g25kcal0.5g4.1g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g564kcal11.8g83.8g18.2g5.8g
Valittu annoskoko156g282kcal5.9g41.9g9.1g2.9g
Annoskoko puolitettuna78g141kcal3g21g4.6g1.5g
Arvot/100g100g181kcal3.8g26.8g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733