Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g10g31kcal1.1g5.8g0.3g1.2g
Siirappi 1.4g4.1kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 1.8g5.1kcal0.3g0.5g0.1g0.7g
Vehnälese 2g4.7kcal0.3g0.3g0.1g0.8g
Ruisjauho (Rainbow)6.8g22kcal0.7g4.3g0.2g1g
Vehnäjauho puolikarkea 58g197kcal5.9g40.3g0.7g2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g555kcal16.6g104.4g5.8g11.4g
Valittu annoskoko156g277kcal8.3g52.2g2.9g5.7g
Annoskoko puolitettuna78g139kcal4.2g26.1g1.5g2.9g
Arvot/100g100g178kcal5.3g33.4g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885