Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.6g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Purjosipuli 5.2g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy 0.6g5.3kcal0g0g0.6g0g
Riisi tumma 11g39kcal0.8g7.9g0.3g0.4g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 11g40kcal0.9g8.7g0.1g0.2g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.9g2.9kcal0.1g0.3g0.1g0g
Paprika punainen 15g4.3kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Parsakaali brokkoli 17g6kcal0.8g0.3g0.1g0.4g
Katkarapu 26g18kcal3.7g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g238kcal13.4g37g3.2g3g
Valittu annoskoko156g119kcal6.7g18.5g1.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna78g60kcal3.4g9.3g0.8g0.8g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.8g1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791