Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 30g94kcal7.2g13.5g0.6g2.6g
Vesi, vesijohtovesi 111g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.7g6.5kcal0g0g0.7g0g
Sipuli 4.4g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Pinaatti 11g1.5kcal0.2g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g206kcal15g27.4g2.6g5.6g
Valittu annoskoko156g103kcal7.5g13.7g1.3g2.8g
Annoskoko puolitettuna78g52kcal3.8g6.9g0.7g1.4g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385