Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 29g98kcal2.9g20g0.3g1g
Sokeri 22g88kcal0g21.7g0g0g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 14g73kcal0g0g8.2g0g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.3g0g1g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)11g3.5kcal0.3g0.5g0g0g
Raparperi 15g5.2kcal0.1g0.8g0g0.2g
Mansikka 26g12kcal0.1g2.1g0.1g0.5g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 27g16kcal2.7g0.8g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.8g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g628kcal14.8g93.4g19.4g3.4g
Valittu annoskoko156g314kcal7.4g46.7g9.7g1.7g
Annoskoko puolitettuna78g157kcal3.7g23.4g4.9g0.9g
Arvot/100g100g201kcal4.7g29.9g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300