Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 118g89kcal2.2g18.2g0.2g1.2g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Korppujauho 7.1g26kcal0.7g5.3g0.1g0.4g
Rypsiöljy 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 9g64kcal2.5g0.7g5.5g1.2g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g3.5g2.1kcal0.4g0.6g0.1g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g482kcal14.8g49.6g23.8g10.8g
Valittu annoskoko156g241kcal7.4g24.8g11.9g5.4g
Annoskoko puolitettuna78g121kcal3.7g12.4g6g2.7g
Arvot/100g100g154kcal4.7g15.9g7.6g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417