Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 21g147kcal0.2g0.1g16.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 36g123kcal3.7g25.1g0.4g1.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 6.9g4.4kcal0.2g0.3g0.2g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 69g27kcal0.1g5.6g0.1g1g
Voi 3.4g25kcal0g0g2.8g0g
Manteli 6.9g43kcal1.7g0.5g3.7g0.5g
Sitruunamehu, laimentamaton5.5g1.2kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 5.9g24kcal0g5.9g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 1.7g3.8kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g795kcal11.8g75.2g47.4g5.6g
Valittu annoskoko156g398kcal5.9g37.6g23.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna78g199kcal3g18.8g11.9g1.4g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935