Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi69g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis74g83kcal16.3g0g2.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g2g14kcal0g0g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.5kcal0.3g1.7g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.4g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz3.5g3.6kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g222kcal33.4g5.6g7.6g0.4g
Valittu annoskoko156g111kcal16.7g2.8g3.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna78g55kcal8.4g1.4g1.9g0.1g
Arvot/100g100g71kcal10.7g1.8g2.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079