Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g15g3kcal0.2g0.5g0.1g0g
Tomaatti 38g8.7kcal0.2g1.3g0.1g0.5g
Kurkku 20g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli 5.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 10g16kcal0.1g0.1g1.6g0.4g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g39g106kcal7g0.8g8.2g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 17g5.2kcal0.2g0.9g0g0.3g
Oliiviöljy 6.9g61kcal0g0g6.9g0g
Viinietikka 2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g411kcal16g8.8g33.8g3g
Valittu annoskoko156g205kcal8g4.4g16.9g1.5g
Annoskoko puolitettuna78g103kcal4g2.2g8.5g0.8g
Arvot/100g100g131kcal5.1g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512