Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g91g22kcal1.6g2.7g0.5g1.7g
Sipuli 30g9kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g4.5g33kcal0g0g3.6g0g
Valkosipuli 3g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g23g48kcal5.2g0g2.9g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)5.2g8.3kcal0.1g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g246kcal15g9.6g15.8g4.6g
Valittu annoskoko156g123kcal7.5g4.8g7.9g2.3g
Annoskoko puolitettuna78g62kcal3.8g2.4g4g1.2g
Arvot/100g100g79kcal4.8g3.1g5.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573