Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, annos 100g40g12kcal0.5g2.9g0.1g1.2g
Purjosipuli 20g4.5kcal0.4g0.5g0g0.4g
Tilli mauste4.9g0.8kcal0.1g0g0g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)6.4g8kcal0.6g0.2g0.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g20g34kcal0.4g0.3g3.4g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton1.5g0.3kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 62g102kcal10.4g0g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g351kcal24.8g8g24.6g3.4g
Valittu annoskoko156g176kcal12.4g4g12.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna78g88kcal6.2g2g6.2g0.9g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307