Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 39g54kcal7.4g0g2.8g0g
Makaroni (myllynparas raaka)25g86kcal3.1g17.1g0.5g0.8g
Tomaattimehu Marli49g7.1kcal0.5g1.7g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g30g16kcal0.9g1.9g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g6.7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos2g14kcal0g0g1.6g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%10g28kcal2.8g0.2g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g424kcal29.8g44.6g14.4g1.8g
Valittu annoskoko156g212kcal14.9g22.3g7.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna78g106kcal7.5g11.2g3.6g0.5g
Arvot/100g100g136kcal9.5g14.3g4.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322