Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 21g62kcal3.7g10g0.2g2.2g
Vesi103g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)4.6g15kcal0.6g0g1.4g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g9g8.5kcal1.6g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)6.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sinappi, mieto, meira 125g1.2g2kcal0g0.3g0.1g0g
Porkkana 10g3.4kcal0.1g0.6g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g187kcal12.2g22.6g3.8g5.4g
Valittu annoskoko156g94kcal6.1g11.3g1.9g2.7g
Annoskoko puolitettuna78g47kcal3.1g5.7g1g1.4g
Arvot/100g100g60kcal3.9g7.2g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138568