Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 3.1g27kcal0g0g3.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha44g74kcal8.4g0g4.4g0g
Sipuli 11g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Paprikajauhe 0.2g0.7kcal0g0g0g0.1g
Täysjyväriisi 19g63kcal1.1g13.4g0.1g1.4g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1.1g3.2kcal0.1g0.2g0.2g0g
Vesi55g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 22g23kcal0.8g4g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g389kcal21g36.4g16g4.8g
Valittu annoskoko156g195kcal10.5g18.2g8g2.4g
Annoskoko puolitettuna78g97kcal5.3g9.1g4g1.2g
Arvot/100g100g125kcal6.7g11.7g5.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316