Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi49g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g39g118kcal3.8g23.8g0.8g5.6g
Vehnäjauho puolikarkea 63g216kcal6.4g44.2g0.8g2.2g
Hiiva 2.4g1.8kcal0.3g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g726kcal21g136g9g16g
Valittu annoskoko156g363kcal10.5g68g4.5g8g
Annoskoko puolitettuna78g181kcal5.3g34g2.3g4g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139580