Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 114g27kcal2.1g2.5g0.3g2.6g
Oliiviöljy 3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Tonnikala öljyssä 26g50kcal7.1g0g2.4g0g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.3g0.9kcal0g0.1g0g0g
Vesi6.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g228kcal18.6g5.8g13g5.2g
Valittu annoskoko156g114kcal9.3g2.9g6.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna78g57kcal4.7g1.5g3.3g1.3g
Arvot/100g100g73kcal6g1.9g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083