Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)50g62kcal5.4g0.1g4.5g0g
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g83kcal2.5g16.9g0.3g0.8g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vesi4.1g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl17g56kcal0.3g0.5g5.8g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 33g27kcal0.1g5.7g0.1g0.5g
Sitruunamehu, laimentamaton4.1g0.9kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 1.6g6.7kcal0g1.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g654kcal16.8g94.8g21.4g2.6g
Valittu annoskoko156g327kcal8.4g47.4g10.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna78g164kcal4.2g23.7g5.4g0.7g
Arvot/100g100g210kcal5.4g30.4g6.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148