Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g20g0.3kcal0.1g0g0g0g
Suklaa tumma 40g205kcal1.5g21.1g12.3g2.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g7.9g5.1kcal0.3g0g2g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.5g0g0g
Kuohukerma (Ingman)79g270kcal1.7g2.5g27.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g1037kcal7.2g66.2g84.2g4.2g
Valittu annoskoko156g519kcal3.6g33.1g42.1g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g259kcal1.8g16.6g21.1g1.1g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g27g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916