Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 66g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.4g5.2kcal0.6g0.6g0.1g0g
Neljänviljanhiutale 3.9g13kcal0.4g2.3g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 77g263kcal7.8g53.7g0.9g2.7g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 7.2g22kcal0.6g4g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g607kcal18.8g121.2g2.4g8.4g
Valittu annoskoko156g303kcal9.4g60.6g1.2g4.2g
Annoskoko puolitettuna78g152kcal4.7g30.3g0.6g2.1g
Arvot/100g100g194kcal6g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256