Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)66g110kcal9.2g0.7g8.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g51g31kcal0.8g6.6g0.1g0.5g
Kirsikkatomaatti, 50g30g6.1kcal0.2g1.2g0.1g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 4.9g10kcal0.1g0.1g1g0.2g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g371kcal20.6g17.4g26g1.4g
Valittu annoskoko156g185kcal10.3g8.7g13g0.7g
Annoskoko puolitettuna78g93kcal5.2g4.4g6.5g0.4g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240