Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)10g39kcal0.1g0.7g4.1g0g
Sokeri 1.5g6.2kcal0g1.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g71kcal2.1g14.5g0.2g0.7g
Vesi2.9g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys13g45kcal0.1g11.1g0g0g
Sokeri 11g44kcal0g10.8g0g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g38g131kcal6.2g0g11.7g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)3.8g15kcal0g0.2g1.5g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g38g14kcal3.4g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g730kcal23.8g77.6g35g1.4g
Valittu annoskoko156g365kcal11.9g38.8g17.5g0.7g
Annoskoko puolitettuna78g183kcal6g19.4g8.8g0.4g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.8g11.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922