Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g1.3g3.4kcal0.1g0.1g0.3g0g
Porkkana 59g19kcal0.4g3.3g0.1g1.5g
Tomaattimurska (Euro shopper)59g18kcal0.6g2.4g0.2g0.1g
Rypsiöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 19g60kcal4.6g8.6g0.4g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g238kcal11.8g30.4g5.2g7.2g
Valittu annoskoko156g119kcal5.9g15.2g2.6g3.6g
Annoskoko puolitettuna78g60kcal3g7.6g1.3g1.8g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970