Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 46g65kcal5.7g0.1g4.7g0g
Sokeri 43g176kcal0g43.4g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 31g165kcal0.1g0.1g18.6g0g
Leivinjauhe 2.1g3.6kcal0.1g0.8g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.1g8.2kcal0g2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen31g10kcal1g1.5g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.2g4.6kcal0.2g0.1g0.3g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g866kcal14.2g96g47.2g0.8g
Valittu annoskoko156g433kcal7.1g48g23.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna78g216kcal3.6g24g11.8g0.2g
Arvot/100g100g277kcal4.5g30.7g15.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472