Peruna-bataattisuikaleet uunissa

Mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, curry, chilijauhe, suola (tai herbamare).

Pese perunat ja bataatti juuresharjalla huolellisesti ja kuivaa, älä kuori.

Leikkaa juurekset n. sentin viipaleiksi ja ne sitten pitkittäin n. sentin suikaleiksi, jotta ne muistuttavat ranskalaisia perunoita.

Painele suikaleita talouspaperilla poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

Laita suikaleet kulhoon, lisää öljy, mausteet ja suola ja sekoita lusikalla, jotta kaikki suikaleet peittyvät mausteisiin.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, punnittu kuorineen 56g36kcal0.9g7.4g0.1g0.5g
Bataatti, uunissa 94g82kcal1.6g17.1g0g3.1g
Rypsiöljy 6.5g58kcal0g0g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g353kcal5g49g13.2g7.2g
Valittu annoskoko156g177kcal2.5g24.5g6.6g3.6g
Annoskoko puolitettuna78g88kcal1.3g12.3g3.3g1.8g
Arvot/100g100g113kcal1.6g15.7g4.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164431