Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 93g36kcal0.9g6.4g0.2g2.3g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g46g136kcal9.7g0.5g10.6g0g
Hunaja 3.2g11kcal0g2.6g0g0g
Oliiviöljy 6g53kcal0g0g6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.2g3.4kcal0.3g0.5g0g0.1g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g2.3g2.2kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g483kcal21.8g20.8g33.6g4.8g
Valittu annoskoko156g241kcal10.9g10.4g16.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna78g121kcal5.5g5.2g8.4g1.2g
Arvot/100g100g155kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=169821